На 20 юни гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Димитър Савов – предприемач и експерт в дигиталния маркетинг и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, Димитър Савов разказа за най-новия си проект „Мастерс Академи” – платформа, която предлага обучение за маркетинг и предприемачество. Идеята започва от проект, по който той води лекции в Soft Uni.

Димитър Савов

Димитър сподели, че още от малък се увлича по компютърните игри, а в последствие започва да прави сайтове и да намира начини как да ги популяризира. Разговорът продължи на тема, ролята на социалните мрежи в дигиталния маркетинг, като гостът изтъкна, че в България все по-популярна става „Тик-Ток”. Димитър Савов каза, че социалните мрежи все по-често могат да служат и за социални цели. Той даде за пример благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”.

Във втората част на предаването по Скайп се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал, на тема:„Светът е пълен с твърде много стоки”.

Лари Бийл

Става въпрос за това, че по време на пандемията, хората купуваха много неща, поради факта, че бяха затворени и нямаше как да използват услугите от нормалния си делник. Вместо това те се презапасяваха с предмети за бита. След падането на ограниченията покупателната дейност намаля. Вследствие на това, големите вериги се оказаха с много застояли стоки. Имаха следната дилема: да харчат повече пари за складове или да продават стоката по-евтино. В допълнение на това е и проблема с нарушената верига за доставки, поради затворени пристанища в Китай и войната в Украйна.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на канадското кънтри трио The Wilkinsons от албума им „Nothing But Love”, излязъл през 1998 година.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в понеделник (27 юни) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм