“Тази сутрин дадох показания в СДВР - криминална полиция, придружена от моя адвокат г-н Антон Станков”, написа в своя Фейсбук профил актрисата Диана Димитрова.

“Апелирам да подбирате източниците си на информация, анализите им на база едно интервю и да ги подлагате на съмнение”, пише още тя.

„Чувствах се в клетка“. 6 знаменитости, които са били жертва на домашно насилие

Актрисата допълва: “Високият морал е моята религия и аз съм човек, който държи на думата си… Днес е голям празник - Игнажден. Внимавайте кой ще ви ''полази'' и бъдете честити!”.

Припомняме, че на 28 ноември Диана Димитрова разказа във Фейсбук профила си за насилие по време на снимки, случило се преди пет години. 

Първа по успех в НАТФИЗ и НХА. Коя е Диана Димитрова?

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми", написа актрисата.

Диана Димитрова разказа за насилие по време на снимки

"Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора, с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".

Прокуратурата се самосезира след статуса на Диана Димитрова за насилие над нея

Още на следващия ден Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса й, като съобщиха, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Диана Димитрова намекна, че Юлиан Вергов е насилникът й

Очаква се след събиране на информацията наблюдаващият прокурор да прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

След няколко дни, в интервю за bTV, Димитрова намекна, че насилникът й е нейният колега - актьорът Юлиан Вергов. 

Поредна известна жена сподели, че е била насилвана от колега

"Гледах друга телевизия. Водещите, журналистите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 1990 г. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място. А и всъщност целия юли месец тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година, март, хората да дойдат да видят изложбата ми, вече рисувам и с цвят".

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

Думите й бяха последвани от въпрос на водещия дали това са кодове, а актрисата отвърна: "това са факти". Един от намеците е свързан с употребата на месец юли.

“Дневник” припомня, че на 2 декември Юлиан Вергов участва в предаването "На кафе" по NOVA. Там той заяви, че не приемал Коледа като всеки друг ден от годината и за него това е специален празник. "От малък до ден днешен чакам Дядо Мраз и да, вярвам в него". Той не беше питан за казуса с Диана Димитрова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм