Актрисата Диана Димитрова, станала известна като д-р Огнянова от сериала “Откраднат живот” по NOVA, заяви в интервю за bTV, че целта на поста й отпреди дни, в който разкри, че е била обект на физическо насилие, е да провокира и други жени да говорят. Не е искала да се се стига дотам, докъдето вече има намерение да стигне, но твърди, че човекът я заплашва и в момента, което пък разстроило майка й. По думите на актрисата на 29 ноември (*бел.ред. Ден, след като публикува статуса си за насилие) е получила съобщение във Вайбър от човека, но съобщението е било изтрито. 

Диана Димитрова разказа за насилие по време на снимки

В интервюто за Светослав Иванов Димитрова направи препратка към колегата й и актьор Юлиан Вергов - че именно той е насилникът й:  

"Гледах друга телевизия. Водещите, журналистите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 1990 г. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място. А и всъщност целия юли месец тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година, март, хората да дойдат да видят изложбата ми, вече рисувам и с цвят".

Думите й бяха последвани от въпрос на водещия дали това са кодове, а актрисата отвърна: "това са факти". Един от намеците е свързан с употребата на месец юли.

“Дневник” припомня, че в петък (2 декември) Юлиан Вергов участва в предаването "На кафе" по NOVA. Там той заяви, че не приемал Коледа като всеки друг ден от годината и за него това е специален празник. "От малък до ден днешен чакам Дядо Мраз и да, вярвам в него". Той не беше питан за казуса с Диана Димитрова. 

Прокуратурата се самосезира след статуса на Диана Димитрова за насилие над нея

Актрисата не казва пряко името на човека, който по думите й я е пребил заради течащото досъдебно производство по случая.

Тя разказа обаче подробности от случката, за която писа във Фейсбук: "Вечерта, преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село, от Кайнарджа: "Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи". Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: "Ти само се появи на терен и аз ще те пребия". Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната… В рамките на около 2 минути, проследявайки лицето от стаята до гардеробната, искайки да разбера защо, той мина покрай мен - удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, когото уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка", спомня си тя. 

По думите на Диана Димитрова има свидетели - колегите й, но тази седмица разбрала кои са истинските й приятели. Не си извадила медицинско, а само снимки с телефона, защото била изманипулирана от друг човек. Въпросният човек я попитал какво ще постигне с това. В крайна сметка за решението й да не си изважда медицинско е натежало и това, че е искала да развие таланата си, да го покаже. Твърди, че е изпитала и чувство за вина. 

Снимка: Facebook

Припомняме, че на 28 ноември Диана Димитрова разказа във Фейсбук профила си за насилие по време на снимки, случило се преди пет години. 

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми", написа актрисата.

"Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора, с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".

"Защо избрах това? Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително", написа още Диана Димитрова.

"За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката.

Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове. Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение.

Днес се молих снимките да са изтрити от стария ми лаптоп и бях убедена, че са, но ги видях...Ако искам да съм част от промяната, следва да съм искрена и смела, нали? Реших да споделя с вас, дами и господа, грозната истина.

Не ме интересува какво ще избълват след тази публикация. Но искам да ви кажа, че почти никой не е такъв, какъвто прави да изглежда публичният му образ. Малцина са истинските хора от актьорската гилдия.

Този човек има късмет, че преди 5 години се запозна с другата Диана, защото ако се беше случило днес, кълна се в баба си, светла й памет, щях да го натикам в затвора, където му е мястото.

Не допускайте моята грешка.

Насилието НЕ е допустимо под никаква форма",завършва постът на актрисата.

Още на следващия ден Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса й, като съобщиха, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Очаква се след събиране на информацията наблюдаващият прокурор да прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм