Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса във Фейсбук на актрисата Диана Димитрова, съобщават от БТА. Тя публикува свои снимки и обяснява, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие.

От районната прокуратура съобщават още, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Диана Димитрова разказа за насилие по време на снимки

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Вчера Димитрова публикува свои снимки в профила си във фейсбук и разказва за случая отпреди пет години.

В част от текста си актрисата пише:

"Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове. Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение."

Къде и как жени, жертви на насилие, могат да потърсят помощ

"Не ме интересува какво ще избълват след тази публикация. Но искам да ви кажа, че почти никой не е такъв, какъвто прави да изглежда публичният му образ. Малцина са истинските хора от актьорската гилдия."

"Този човек има късмет, че преди 5 години се запозна с другата Диана, защото ако се беше случило днес, кълна се в баба си, светла й памет, щях да го натикам в затвора, където му е мястото."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм