Диана Димитрова е родена на 1 април 1990 г. в град Добрич. Родителите ѝ се разделят, когато тя е на 13 години.

Отраснала е с баба си и дядо си в село Кайнарджа, област Силистра. Средното си образование получава в училище в град Силистра, където учи в паралелка с профил рисуване. След завършване на гимназията е приета първа по успех в Националната художествената академия, специалност Графика.

Диана Димитрова намекна, че Юлиан Вергов е насилникът й

Актрисата споделя, че рисува от 5 годишна, а портретите са ѝ слабост. Въпреки че мечтата ѝ се осъществява, тя осъзнава, че това не е нейното място и се отказва още след първата година. Решава да кандидатства актьорско майсторство в НАТФИЗ и е приета отново първа по успех. Завършва през 2015 година в класа на проф. Атанас Атанасов.

През 2015 година актрисата играе в постановката „Посещението на старата дама“ на режисьорката Диана Добрева. По това време Димитрова прави моноспектакъл „Въпреки всичко“, който играе две години и половина. Участва в сериал на канала History Channel – „Спартак“, където изпълнява главната женска роля на тракийска вещица, която накрая е разпъната на кръст.

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

След тази роля продуцентите я забелязват и ѝ дават друга – този път в продукцията „Eight days that made Rome“. Там играе привидението, което преминава реката Рубикон. Снима се в няколко епизода на сериала „Столичани в повече“.

Снима и в холивудската продукция „Death race 4“ с Дани Глоувър и Дани Трехо. Диана започва участието си в „Откраднат живот“ в първи сезон с епизодична роля.

Димитрова към журналист: Миришеш на лагера, който изби интелектуалците ни

След това продуцентът Евтим Милошев я кани да участва в четвърти сезон с главна женска роля на уроложката Зорница Огнянова.Участието ѝ продължава и в следващите девет сезона. Паралелно с него се снима в българския филм „Писма от Антарктида“.

Освен актриса, Диана е и художник. Определя рисуването като необходимост. През 2021 прави първа самостоятелна изложба Жената в галерия nOva art space. Автор е на три детски книжки – „Влад“, „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“ и „Омагьосаните“, където освен текста, нейни са и илюстрациите.

Припомняме, че на 28 ноември Диана Димитрова разказа във Фейсбук профила си за насилие по време на снимки, случило се преди пет години. 

Поредна известна жена сподели, че е била насилвана от колега

Още на следващия ден Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса й, като съобщиха, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Очаква се след събиране на информацията наблюдаващият прокурор да прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм