Депутатите отправиха критики към премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който по време на среща на върха на Съвета на Европа сравни действията на България към страната му с тези на Русия към Украйна.

От ГЕРБ коментираха, че това е цинично и нагло отношения, а от Има такъв народ казаха, че това е поредното доказателство, че многобройните отстъпки на дипломатическата сцена не водят до постигане на желаните резултати.

Ковачевски: България се отнася със Северна Македония както Русия с Украйна

От БСП определиха думите на Ковачевски като унизителни, обидни и неприемливи. Формацията ще настоява да бъде приета обща декларация на парламента, с която да осъдят зачестилите думи и действия от страна на властите в Скопие срещу авторитета на България.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира, че Северна Македония съществува до голяма степен благодарение на България. По думите му подобни изказвания на Димитър Ковачевски са открита провокация.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм