МВР ще охранява непрекъснато секциите от събота до приключване на изборния ден. В това увери служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. На брифинг в Министерския съвет той обясни, че в събота ще бъдат проверени секциите за взривни устройства, след което те ще продължат да бъдат охранявани, за да се предотврати евентуалното поставяне на бомба. Министърът обяви, че днес ще заседава междуведомствена работна група от 36 души, която в срок до 31 март ще разработи процедура за реагиране при бомбени заплахи. До 31 май пък ще бъде актуализиран и Националният план за противодействие на тероризма.

Донев: Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани

Със заповед на министър-председателя се създава междуведомствена работна група, която ще се занимава с два въпроса, обяви служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев.

Групата ще заседава днес от 14.00 часа и включва всички представители на службите за сигурност.

Още от събота МВР ще поеме охраната на всички изборни секции, увери Демерджиев.

Политолог по Дарик: Разговорът от изборите пак ще влезе в коловоза на математиката

По думите му това означава, че няма да бъде възможно да се прекъсне изборният процес.

Министърът отрече да е замесвал руската държава в бомбените заплахи от последните дни и уточни, че става въпрос за хакери. Очаква се до часове да има пълна информация от къде и от кого идват сигналите, тъй като разследването е в много напреднала фаза.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм