Д-р Александър Кобаков е акушер-гинеколог в МБАЛ „Света София“. Натрупал е опит с множество пациентки с доказан риск от тромбофилия, а професионалните му интереси са фокусирани в областта на патологичната бременност и рисковите раждания.

Той е един от малкото лекари в България, занимаващи се с проследяването на бременни с тромбофилия. Д-р Кобаков е отдаден на професията. Неотлъчно е до своите пациентки и отделя специално внимание и грижи на бременните с генетични проблеми, за да родят здрави бебета.

Васил Анастасов в „40 до 40“

Вдъхва вяра и надежда на всички бременни жени с проблеми. С неговите знания и умения се раждат здрави бебета.

Д-р Александър Кобаков е началник Диагностично-консултативен блок по АГ в МБАЛ "Св. София".

Той завършва МУ – София. Работи като лекар-ординатор в Пазарджик и Панагюрище. Придобива специалност „Акушерство и гинекология“ като част от екипа на МБАЛ „Света София”.

Професионални квалификации:

  • Дигностична и офис хистероскопия 
  • Колпоскопия 

Д-р Кобаков е член е на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (БАУАГ) и притежава удостоверение за завършен курс, категория А, за ултразвук в акушерството и гинекологията. Организатор, лектор и участник в серия от конфренции по Сексуална медицина. С интереси в областта на хипертонии при бременност. Участник е в редица международни и национални конференции. 

Владимир Василев в „40 до 40“

Д-р Кобаков е дългогодишен член и заслужил деятел на БЧК, член и носител на звание “Последовател на Пол Харис” на Ротари интернешънъл.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм