Централната избирателна комисия показа образците на бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 2 април. Хартиената бюлетина е дълга около 60 см, а бюлетината от машинното гласуване – 20 см. 

Снимка: БГНЕС

Бюлетините от двата вида гласуване ще бъдат пускани в отделни прозрачни урни, след поставяне на необходимите печати от секционните комисии. От ЦИК уточниха, че се предвижда в секциите в страната и чужбина, където ще има машинно гласуване, да има само по 1 машина. 

“Тренд”: ПП-ДБ с лека преднина пред ГЕРБ, 5 партии влизат в НС

 Очаква се в следващите дни да бъдат приети и всички методически указания за работа с устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане, а в средата на другата сецмица ще започнат и обученията на членовете на Секционните избирателни комисии. 

Снимка: БГНЕС

В рамките на днешния ден Министерството на електронното управление ще покаже на членовете на ЦИК устройствата, с които ще се извършва видеонаблюдението.

Снимка: БГНЕС

От ЦИК съобщиха още, че до момента са установили 3 случая за нарушаване на добрите нрави по време на предизборната кампания. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм