Министерствата на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката ще предложат утре на премиера акад. Николай Денков мерки срещу агресията, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, съобщавтат от БТА.

Спешен план за защита на жертвите на домашно насилие представя до края на седмицата Правителството

Поводът за работната среща е възложената от министър-председателя задача на ресорните министри в рамките на една седмица да идентифицират неработещите механизми за справяне с насилието в управляваните от тях сфери и да посочат възможности за тяхното подобряване.

В 16:30 часа утре, в сградата на Министерския съвет, министерствата ще представят пред медиите предложените от тях мерки за намаляване на агресията и насилието. На пресконференцията ще вземе участие и премиерът Николай Денков.

“Само между мъж и жена”: Законът за защита от домашното насилие оставя група хора без превенция

Припомняме, че на правителственото заседание на 2 август министър-председателят възложи на четирима министри да предложат мерки срещу агресията. Като причина Денков посочи случаят на агресия срещу млада жена в Стара Загора и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система. "Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресекем настъплението на агресията и болката в нашия живот", заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание тогава.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм