Цената на един глас за изборите достига 150 лева, каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По-голям е и натискът на купувачите на гласове в стравнение с предишните избори

Без задържани засега в спецакцията на полицията в Пловдив

До момента са образувани 48 производства, има и задържани. Демерджиев уточни, че досега се използват познатите схеми за купуване на гласове – обещания за предоставяне на социални услуги, корпоративен вот и заплахи. 

Бюлетините за предстоящите избори пристигат във Варна

“Процесите са толкова динамични, че всеки час цифрите се променят. Тенденцията е важна. Тя е такава, каквато очертах и преди да започне кампанията”, каза той.

Демерджиев уточни, че се наблюдава поетапно разплащане за купения вот, като по-голямата част от парите ще се дава след самото гласуване. 

Иван Демерджиев. БГНЕС

Той коментира и полицейската акция в Казанлък и Гурково. По думите му там има над 12 задържани, предаде БГНЕС. “Има задържани наркотични вещества, има установени данни за лихварска дейност, има установени данни за упражняване на принуда върху различни хора”, съобщи вътрешният министър.

Полицейска акция в Казанлък (снимки)

"Тези акции няма да бъдат инцидентни. Обещах и при предходната акция в Гурково, че нито ще е последна и че ще останат така нещата. Ще продължат да се провеждат, докато организираната престъпност по места бъде принудена да установи тази си дейност", заяви Демерджиев.

Чуйте още от думите на министър Демерджиев

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм