Без задържани за купуване на гласове протича засега специализираната полицейска акция в Пловдив, която започна тази сутрин. Тя е в три направления – криминално, икономическо и охранително, съобщи пред журналисти началникът на Трето районно управление главен инспектор Венелин Костов.

В акцията участват служители на Трето и Шесто районни полицейски управления в Пловдив, на територията на които има три квартала с голяма концентрация на ромско население - „Шекер махала”, „Арман махала” и „Столипиново”. В проверките участват и представители на НАП, на Митниците, както и на Българската агенция по безопасност на храните.

За първите два часа от спецакцията няма образувани преписки или досъдебни производства за купуване на гласове, няма данни и за постъпили сигнали в тази насока. Извършват се и проверки в търговски обекти за продажба на вересия, както и за корпоративен вот.

До 12 ч. са проверени близо 200 превозни средства и 240 лица. Около 100 са случаите на взето административно отношение от страна на служителите на реда по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.

В квартал „Столипиново” е извършена инспекция на общо 15 магазина и заложни къщи. В три от обектите са установени нередности, за които служителите от Агенция „Митници”, ОДБХ и КЗП са съставили констативни протоколи.

В Трето РУ са задържани двама жители на Шекер махала за незаконно съхранение на контрабандни цигари. По случая е образувано бързо производство.

Проверка за същото престъпление е започната срещу друг мъж от квартала, укрил в автомобила си известно количество от нелегалната стока.

Междувременно е арестуван и пловдивчанин, заподозрян за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Самоличността му е установена след проведени бързи оперативни и издирвателни действия по сигнал от вчера. Според предварителната информация, в неделя мъжът нанесъл побой на посетител в нощно заведение на бул. „България”. Работата по документиране на досъдебното производство продължава под наблюдение на районната прокуратура.