Панихида в памет на загиналите при последните бомбардировки в централна Украйна беше отслужена в бургаския храм „Св. Иван Рилски“. Малка група украинци запалиха свещи и се помолиха за спасението и благополучието на страната си.

Пловдивският митрополит: Войната в Украйна не е за вяра, това е война от гордост (СНИМКИ)

„Молим се на Господ да ни помогне – нямаме друга надежда. Бог ни дава тези изпитания, за да ги издържим. Надяваме се на мир в нашата държава. Има много украински семейства, които са загубили свои близки във войната“, каза една от украинките.

„До момента никой не може да каже колко всъщност за жертвите на тази война. През последните месеци се срещам често с украински граждани, които ми споделят, че не усещат добро отношение към себе си в България. Тези хора се сблъскват с агресия тук – вербална. А и помним случая със забитите кирки в автомобил на украинска жена в Бургас. За съжаление много голяма част от руснаците поддържат тази пропаганда основно в социалните мрежи. Facebook e пълен с тролове“, каза Денис, който е руски гражданин, живеещ от шест години у нас.

Това е втора панихида в памет на загиналите украинци след инвазията на Руската федерация в Украйна. Първата беше отслужена малко след началото на военните действия, които съвпаднаха с Великденските пости.

Новините от Бургас