„БСП за България“ остава без народен представител от 29 МИР-Хасково, според окончателното разпределение на мандатите в решение на  Централната избирателна комисия. Последният осми мандат от района отива при „Има такъв народ“, които в изборите на 9 юни получиха 3 864 гласа (5.20%) при 4 325 гласа и 5.83% за БСП.

Листата на социалистите в Хасковско водеше заместник-председателят на партията Атанас Зафиров, водач и във Велико Търново, като втора бе Смиляна Нитова. Очакваше се той да избере да представлява търновския район и Смиляна Нитова отново да влезе в парламента, както и в 49-то Народно събрание.  

       
В 50-то Народно събрание Хасковският избирателен район ще бъде представен от трима депутати на ГЕРБ-СДС, двама от ДПС и по един от „Продължаваме промяната-Демократична България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Третият мандат на ГЕРБ ще е за Иван Минев, който с преференции измества от позицията му в листата димитровградчанина Деян Иванов.  


Двама от народните представители са избрани в два региона и трябва да решат от кой ще влязат в парламента. Това са водачите на листите на ПП-ДБ Асен Василев и ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Василев водеше и листата в Пловдив-град, а Добрев- тази в Разград. Очаква се и двамата да предпочетат родното Хасково, като това ще остави извън парламента Катя Панева, която бе втора в листата на ПП-ДБ.


Така в юбилейното 50-то Народно събрание 29 МИР-Хасково ще бъде представен само от мъже.


ГЕРБ:
– Делян Добрев
– Георги Станков
– Иван Минев

ДПС:
– Станислав Анастасов
– Мюмюн Мюмюн

Възраждане:
– Георги Георгиев

ППДБ:
– Асен Василев

ИТН:
– Александър Марков