Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше посрещнат със скандирания „победа, победа“ в Пловдив, след като кандидатът на партията Костадин Димитров събра повечето от гласовете на избирателите. Последваха и аплодисменти за победителя, предаде bTV.

„Или се прави правителство и коалиция като хората, или подобни „сглобки”, някакви шарлатански работи – не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП, „Възраждане” и ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено, вече съм го направил пред всички наши западни партньори”, каза още Борисов, цитиран от NOVA.

Той посочи, че ако ПП са играли с „Възраждане”, както в Банкя, няма смисъл от „сглобка”. „Има голямо мнозинство - „Възраждане” и ПП да си направят коалиция. Колегите от ДПС да избират дали ще стоят на евроатлантическа страна, или на пропутинската сглобка”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Дали ГЕРБ ще остане в коалицията зависело от резултатите във всички градове, посочи Борисов. „За да има преднина Терзиев, са гласували половината от моите избиратели”, подчерта той.

„Дадох си гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него, и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и „Възраждане” в Банкя играха срещу нас, а Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност – хората вече не понасят лицемерието”, категоричен е той.

"Във Варна още броят, а в Благоевград също бяха на кантар. Двойно повече имаме от ПП-ДБ гласове и общински съветници на тези избори. Това е категоричният резултат. Ако трябва да направя някакво обобщение – вече имаме нова сглобка. Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на второ „Възраждане“. На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега ПП и „Възраждане“ се обединиха – заедно с БСП, има нова коалиция, нова сглобка. На няколко места загубихме, но загубихме от коалиции“, коментира Бойко Борисов.

„На този етап имаме около 11-12% преднина. В повечето райони водим, някъде още броим. Мисля, че ще имаме успехи и в шестте района“, коментира Костадин Димитров.

„В Хасково имаме около 40% преднина. Бием със 70 на 30%, а в Симеоновград - 60 на 40%. От миналия път имаме пет кмета и сега си оставаме със седем от седем“, посочи Делян Добрев.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм