Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от изборите при 100% обработени протоколи. Седем партии ще имат депутати в 50-ото Народно събрание. ГЕРБ-СДС е победител в изборите 2 в 1. Партията на Борисов е на първо място с убедителен резултат от 24,70%. В крайна сметка, оспорваната до последния момент битка за второто място, спечели ДПС с 17,07%. “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) останаха трети, а още преди обявяването на окончателните резултати, заради очертаващото се разочароващо представяне коалцията се разклати -  Христо Иванов подаде оставка като лидер на “Да, България” и се отказа от депутатското си място в следващия парламент.

На четвърто място се нареди “Възраждане”, въпреки прогнозата на лидера на партията Костадин Костадинов, който само 15 минути след края на изборния ден заяви, че формацията му има голям шанс да  бъде втора. Петото място за “БСП за България” доведе до искане за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова от младежката организация на социалистите. Шести и този път не на ръба на линията за влизане в парламента са “Има такъв народ” (ИТН). Партията на Слави Трифонов се похвали, че те са единствените, които са удвоили резултата си на тези избори. А голямата изненада се оказа новото попълнение в НС - партия “Величие” на бизнесмена Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков.

Резултатите за Народно събрание изглеждат така:

 ГЕРБ-СДС - 24,70%

 ДПС - 17,07%

 ПП-ДБ - 14,33%

„Възраждане“ - 13,78%

„БСП за България“ - 7,06%

 ИТН - 5,96%

„Величие“ - 4.65% 

Изборите за евродепутати приключиха със същото класиране  на партиите. ГЕРБ-СДС е победител отново, а ДПС се наредиха след тях. За разлика от Западна Европа, където президентът на Франция Еманюел Макрон призова за нови избори след резултатите за Европейски парламент, в България те преминаха спокойно.

Резултатите за Европейски парламент изглеждат така:

ГЕРБ–СДС -  23,54%

ДПС - 14.66%

ПП-ДБ - 14,44%

"Възраждане" - 13,98%

„БСП за България“ - 7,01%

ИТН - 6.04%

"Величие" - 4.07%