50% от постовете в изпълнителната власт. За такъв вариант намекна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод меморандума, предложен тази седмица от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си (Мария) Габриел външен министър..." Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 във всички министерства. Министри - заместник-министри!", каза Борисов в Плевен.

Той изрази недоволство от доверието в некоалицията, което, според него, е в "ледена епоха". Коментира още, че споразумението с Кирил Петков е трудно, ако няма взаимно разбирателство, предвид факта, че некоалицията държи позиции като в предизборна кампания. Той изрази готовност за избори, ако не може да се постигне разбирателство.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм