"Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна." Това каза в Плевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на откриването на регионалната академия на младежката организация на партията. Той отправи критики към управлението на Кирил Петков. “Нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна", добави Борисов в критиките си към правителството относно направеното за Украйна от началото на войната.

“В 48-ото НС, през 2022 г. четворната коалиция не посмя да направи нищо за Украйна. Нинова се хвалеше, че нито един патрон не е даден в това "евроатлантическо" правителство. В 49-ото НС реално започна да се помага на Украйна”, заяви председателят на ГЕРБ. "Войната в Украйна е две години кръвопролития близо до нашата граница. Ужаси в Европа, икономически срив, рецесия, нищо добро за нашия континент. Днес темата е умишлено причинената смърт на Навални от режима на Путин, в онзи леден затвор. Всяко друго тълкувание ГЕРБ не приема. Нормален човек надали издържа там. Опозиционерът доброволно се върна в Русия, а беше затворен и умря", коментира той.

Борисов отправи поредни критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев. "Изпълнен е само пакет от юни, а основната техника е изпратена през този месец. Пакетът ускоряване на обновяване на боеприпаси през ВМЗ, е изпълнен на 70%. Пакетът БТР-и не е използван. Тагарев посочи, че това не било негова отговорност. Не са изпълнени няколко пакета", каза лидерът на ГЕРБ.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм