Има съгласие за приемане на бюджета, заявиха заедно Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов в кулоарите на парламента. Компромисът, който направихме, за да има правителство, успокоява обществото, обясни Борисов. Във всички случаи ще се случват по-добри неща за хората, увери той. Според Бойко Борисов, ако не бъде приет внесеният от финансовия министър Асен Василев бюджет, правителството пада.

Кирил Петков от „Продължаваме промяната – Демократична България“  беше категоричен, че ще приемат бюджета. Приоритет са Шенген, еврозоната, съдебната реформа, постигнахме общи резултати и сега ще влезем в залата, за да ги подкрепим, каза още той.

Борисов заяви, че ГЕРБ не могат да отстъпят от мандатността на кметовете. По думите му истинската цел да се търси конституционно мнозинство, е съдебната реформа.

Според Кирил Петков 24 май е от малкото празници, които обединяват всички. Той посочи, че няма българин, който не се радва на този ден.

Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ посочи, че коалиционно споразумение ще бъде подписано, но все още се съгласуват текстове. Той благодари и на ДПС, защото са намерени национални приоритети, около които да се обединят с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм