Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България” Бойко Рашков поема председателското място на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за тази пленарна сесия. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков от трибуната на парламента.

В сряда Атанас Атанасов подаде заявления за оттегляне от председателския пост. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ-СДС е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен. 

Малко по-късно и депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че партията му няма да подкрепи реформата, въпреки че преди няколко дни от Движението изразиха друго мнение.

Като ”прибързано действие” определи решението на Атанас Атанасов депутатът от ДПС Делян Пеевски, който също коментира оттеглянето на Атанасов. Според него той трябва да остане като председател на комисията. „Има война, не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Сега едни структурни разбутвания на службите могат да объркат много. Те работят. Може би може да се надгради, но нека се помисли технически. Промени и сливания - след като войната приключи”, поясни той.

Евентуалното сливане на службите за разузнаване трябва да се осмисли, каза още Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм