Бойко Рашков ще е председател на парламентарната Комисияза контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Това заяви Йордан Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в кулоарите на парламента.

По-рано в сряда стана ясно, че Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната - Демократична България“ е подал заявление, че се оттегля като председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

В началото на есенната сесия на Народното събрание беше обявено, че съгласно парламентарния правилник, именно Атанасов поема председателството на комисията за контрол над службите.

Атанасов все още не е коментирал, но най-вероятната причина е отказът на ГЕРБ-СДС да подкрепят сливането на цивилното и военното разузнаване в единна служба.

Това решение би позволило да бъдат освободени сегашните ръководители на Държавна агенция „Разузнаване“ и на Служба „Военна информация“  и да бъдат заместени от един човек, посочен от сегашното управляващо мнозинство.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм