Алергични реакции може да предизивка боядисаният с изкуствени бои белтък, за това предупреди специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова.

Започва Светлата седмица

Пред Дарик радио тя уточни, че най-опасни са жълтите, червените и сините изкуствени оцветители, а най-безвредни са зелените. Консумацията на яйца, особено на жълтъка, трябва да намалят хората с жлъчно-чернодробни или панкреасни заболявания, както и тези с висок холестерол, страдащи от сърдечно-съдови проблеми.

На Велики четвъртък русенски деца боядисваха яйца на кея

От белтък трябва да се лишат лицата, които страдат от екземи, алергии, асматични бронхити, атопичен дерматит или други обриви по кожата. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм