Поредна инициатива в рамките на информационната кампания за безопасно управление на електрически тротинетки „Бъди мобилен, бъди отговорен!“ организираха днес община Хасково и Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР.


В един от любимите паркове на хасковските деца- Градската градина, те проведоха открит урок с децата от занималня „От земята до небето“, към който се присъединиха и други деца и възрастни. В акцията се включиха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Танер Емин, представители на сектор „Пътна полиция“, служители на община Хасково. 


Информационната кампания „Бъди мобилен, бъди отговорен“ цели да популяризира правилата за управление на електрически тротинетки и да заостри вниманието към изискванията на Закона за движение по пътищата. 


„Днес децата показаха, че познават основните правила за движение. Освен това, те приеха идеята ни да бъдат наши посредници и да съветват своите по-големи братя и сестри, както и родителите си, за разумно и отговорно поведение на пътя“, коментира кметът Станислав Дечев. 


Освен информационни материали, които да занесат вкъщи и заедно с родителите си да прочетат, децата днес получиха и индивидуални светлоотразителни гривни- един от необходимите аксесоари на изрядните водачи на тротинетки.


"Модерно е да спазваш правилата! Бъди мобилен, бъди отговорен!", апилерат отново организаторите на кампанията.