ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента състава на кабинета, предложен от акад. Николай Денков и Мария Габриел, каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в предаването „Неделя 150“ по БНР, цитирана от БТА. В името на стабилността и развитието на държавата парламентарната ни група ще подкрепи този кабинет. 

Карадайъ: ДПС няма да пречи на съставянето на кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ

Трудно беше формирано мнозинство, което да застане зад правителство, но ние изпълняваме своя ангажимент към избирателите си и гражданите затова, че България трябва да има редовно правителство, което да мисли дългосрочно, да се справя с ежедневните проблеми на българите, както и да се движи по приоритети, които сме задали много отдавна – сериозна съдебна и конституционна реформа, Шенген, еврозоната, каза още Атанасова.

В отговор на въпрос дали ще управляват заедно до местните избори с идея да се ограничи влиянието на президента, а след това да се разделят, Атанасова каза, че нямат такива планове. Ние и преди последните избори обявихме, че единствените, с които бихме направили мнозинство за общо управление, са „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, добави тя. Ние споделяме обща отговорност, не сме в коалиция с тях, а даваме шанс да се реализира вторият мандат, допълни Атанасова.

Донев ще представи отчет за работата на служебния кабинет

Тепърва започва да се гради доверие между нас, в тези ни партньорски отношения ГЕРБ-СДС се е държал по-коректно, защото не участваме в задкулисни договорки, не поставяме своя личен партиен интерес над интереса на България и всеки, наблюдаващ политическия процес, го вижда, посочи още Атанасова. Ние направихме прекалено много компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от собствения си мандат, за да даде шанс на следващия, добави тя.

ПП-ДБ връща мандата изпълнен в понеделник

В отговор на въпрос за искания имунитет на Бойко Борисов Атанасова каза, че Борисов няма имунитет през последните 12 години, а през последните две години той доброволно се отказал да бъде народен представител и затова всички разсъждения за това, че по някакъв начин може да бъде притискан, по-скоро са нелепи. Не мисля, че има каквото и да е от което да се притеснява господин Борисов от информацията, която аз имам, каза още Атанасова. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм