58-годишен остава в ареста за трафик на мигранти по решение на Районен съд-Димитровград, който уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.


Обвиняемият за подпомагане на афганистански граждани да преминат незаконно през страната бе задържан на 1 декември на автомагистрала „Марица“  в землището на димитровградското с. Крепост. Около 15,15 ч. на магистралата полицаи от Димитровград спрели за проверка лек автомобил „Форд Мондео“ с българска регистрация, управляван от мъжа. Той се движел в посока към София. В колата пътували петима мъже без документи за самоличност, самоопределили се за граждани на Афганистан. Те трябвало да бъдат транспортирани до София срещу възнаграждение, като крайната цел на пътуването им била Сърбия, информират от съда.


58-годишният е обвинен, че с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт петима мигранти да преминат страната в нарушение на закона. И към момента продължават активни действия по разследването. 


Определението на Районен съд-Димитровград подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Хасково.