Мащабна инициатива в Димитровград на антидрога каманията #НЕ СТЕ САМИ организират днес общината и Атенция „Митници“. 
„Не сте сами срещу наркотиците“ ще заявят на тийнейджърите с едночасов концерт на площада специалните посланици на каузата Торино и Пашата.


Съвместно с отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ общината организира мащабната инициатива, която цели да запознае учениците с опасностите от употребата на дрога. Събитието е под патронажа на кмета Иво Димов и се провежда по повод 26 юни - Международният ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.


От 14.30ч. в зала „Гроссето“ началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов ще  представи интерактивна презентация и ще запознае учениците от различни димитровградски училища с опасностите от различните видове наркотици, както и с последиците от употребата им. Сред участниците ще са също директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов и изпълнителният директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов.


Непосредствено след това, от 15.30ч., на площад „България“ в Димитровград, митнически служители от отдела и обучени митнически кучета ще демонстрират пред децата тактики за претърсване на багаж и откриване на наркотици.


Кулминацията е в 16 часа на голямата сцена на площада с концерт на специалните посланици на каузата Торино и Пашата. Латино кралете на модерната българска музика застават убедено зад антидрога инициативата на Агенция „Митници“ и ще се включат активно и в другите сегменти от събитието. Своята подкрепа за посланието „Не сте сами срещу дрогата“ заявава и актьорът и музикант Иван Тишев, информират организаторите.