Няма нужда да ходите до Лос Анджелис, за да се докоснете до автентичната филмова индустрия, защото Холивуд днес е тук в студиото на “Следобедният блок”. 

Мария Бакалова е председател на комисията за български "Оскар"

Васил Николов, Ярив Лърнър и Драгомир Симеонов

Ярив Лърнър, филмов продуцент и собственик на Ню Бояна филмовото студио, и Васил Николов споделиха всички интересни новини от света на кино продукцията. Освен няколкото бъдещи блокбъстър проекти, които наскоро са завършени в студията ни в Бояна, Ярив разказа как филмовите екипи си партнират със световноизвестни продуцентски компании за стрийм съдържание.

„Рибена кост“, която превръща 10 истории в един филм

Въпреки че услугите за онлайн гледане на филми са променили изцяло динамиката в производството на филми, зрителите продължават да ходят на кино, когато има създаден филм със запленяваща история. Тук Васил и Ярив споделиха за своя проект - Академията "Film Forge", където всеки удобрен стипендиант ще може да получи практически опит за всички технически аспекти на студийното производство на филми.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм