Режисьорът Драгомир Шолев, създател на пълнометражните филми “Подслон” и “Прасето”, представи в "Следобедният блок" по Дарик своя нов филм “Рибена кост”. Официалното излъчване на кино продукцията започва от 4-и ноевмри. Зрителите ще мога да се насладят на поредното произведение на един от съвременните български режисьори.

Рибена кост

„Аз, ваксинаторът“ - нова книга в памет на Торлака

Сюжетът показва абсурдната безизходица на българската държавна администрации. Преплита сюжетни линии на различните герои, които реагират по различен начин на случващото се около тях. Едно от предизвикателствата е билo намирането на подходящи актьори, способни най-пълноценно да пресъздадат режисьорската визия. Драгомир споделя как работата и подборът на актьори всъщност е едно от големите му удоволствия в процеса по подготовка за снимане. 

Шампанско и уиски с Никеца

Други два основни компонента, които присъстват при творчеството на Драгомир Шолев са колаборативната симбиоза между режисьор и оператор, както и репетиране на сцена преди заснемането. По думите на режисьора там се раждат идеите за актьорския избор и персонажът оживява още по-правдоподобно.

Кулинарните библии на мераклиите

Работата по един филм далеч не приключва след неговото заснемане. Някои творци предпочитат свързването на кадри при монтаж, което често води до незадоволителни резултати. Драгомир сподели и интересните си методи за обработката на филмовия материал в процеса на постпродукция.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм