Кулинарните блогове с препоръки и вариации на рецепти съществуват от години. Какво отличава един такъв блог от останалите и води до издаването на поредици от готварски книги?

Ивелин Иванов има много добър отговор на този въпрос:

 “Казват нали го има в интернет всичко!?…Абе 100 различни баби са направили 100 различни лютеници по сто различни начина”. 

“Домашни благини от мляко” и “Дзверски вкусно”

През 2020 година в ЕС са изхвърлени около 127 килограма храна на човек

Понякога дори мащабността на дигиталното пространство не може да компилира рецептите и техните разновидности и да ги подреди с най-подходящите препоръки. 

Двете книги от поредицата “Дзверски Вкуно”: “Домашни благини от мляко” и “Дзверски вкусно” на Бати Мити-Дзера и Pep-4o от блога “Храна за мойте канибали”, преподават мераклийско отношение към приготвянето на мезета месо и мляко. Книгите са оформени с идеята когато читателите пресъздават дадена рецепта, да имат възможността за прилагане на собствен щрих при готвенето. 

Ивелин сподели и интересни впечатления за годините опит и при произвеждането на колбаси, както и забавни моменти от субкултурата на блог пространството за мезета и деликатеси.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм