"В нормални кратки срокове трябва да се направи нов бюджет с нормален дефицит. Предложеният дефицит е абсурден". Това заяви акад. Николай Денков, след срещата си с президента Румен Радев, на която връчи папка с успешно изпълнен втори мандат, предаде БГНЕС.

Акад. Денков заяви, че остава на финансовия министър да подготви бюджета, да събере информация.

Акад. Денков върна на президента изпълнен втория мандат

Коментирайки възможното обществено недоволство, той заяви следното: „Не виждам от какво могат да бъдат недоволни хората. След пети избори се опитваме да направим правителство, за да може да се работи. Става дума за много реформи и законопроекти, които МС трябва да изготви и внесе в НС. Има голямо забавяне“.

Акад. Денков подчерта, че не е случайно, че ръководителите на партиите са зад него, защото няма как това правителство да е успешно, ако не работи с тях в парламента. „Много е важно тази координация да се осъществи“, добави той.

Мъж с расо и кръст се опита да нападне Денков и Петков пред президентството

Не знае откъде идва напрежението по темата за службите. „Този запис беше разтълкуван напълно превратно от медиите. Службите трябва да служат на България. Службите в момента са избрани от един единствен човек, това е президентът Радев. Не казвам, че това е лошо. Не е вярно, че искаме да ги изземем от Радев. Искам правителството да може да работи със службите. Същината е, че трябва да има разделение на властите“, каза акад. Денков.

Той изрази надежда, че ще продължи да работи с президента конструктивно, защото с него са „работили години наред и се познават добре“.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм