Петима са кандидатите за кмет на община Хасково в предстоящите на 29 октомври избори, след като изтече срокът за регистрациите им в ОИК. От ДПС и този път не издигат самостоятелна кандидатура. В изборите през 2019 г. за местната власт претендентите за кметския стол в Хасково бяха 10.


В предизборната надпревара, която официално започва от 29 септември, ще се впуснат: 


1. От ПП ГЕРБ настоящият кмет Станислав Дечев със заявка за втори мандат и победа на първи тур. Партията регистрира пълна листа с 41 кандидати за общински съветници и кметове на 22 кметства 


2. Управлявалият 16 години, като кмет  от 1999 г. до 2015 г., Георги Иванов с партия „Български гласъ“ и призива „Да се обединим, за да победим!“. Съветническата листа, която води, е с 30 кандидати, като формацията регистрира и кандидати за кметове на 5 кметства


3. Народният представител за 29 МИР от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев, който също оглавява и листата с 28 кандидати за съветници. Партията регистрира и кандидати за кметове на 6 кметства.


4. Собственикът на таксиметрова фирма Иван Иванов от „Има такъв народ“, който е и водач на кандидатската листа с 18 претенденти за съветници. За него това е дебют в подобна предизборна надпревара. Партията регистрира и кандидати за кметове на 4 кметства


5. Регистрираният, като независим, от Инициативен комитет Николай Ставрев. Той е подкрепен от коалициите  ПП-ДБ, „БСП за България“, „България на регионите“, в която е партия „Българе“, партия „Български възход“ и „Ние идваме“, зад които стои местното сдружение „Спаси Хасково“, което не успя да получи регистрация в ОИК с това име, тъй като не отговаря на изискванията в Изборния кодекс, потвърдено и от ЦИК. От „Спаси Хасково“ отнесоха спора и в Адиминстративия съд, като междувременно регистрираха листата си с кандидати за съветници от партия „Ние идваме“. Кандидатът за кмет Николай Ставрев не е в нито една от кандидатските листи за съветници.


От общо 14 партии и коалиции регистрираха листи за общински съветници, като кандидатите за 41 места в хасковския местен парламент са общо 320. 


От 13 партии и коалиции са регистрирали кандидати за кметове в 34 села с пряк избор на община Хасково: с. Александрово, с. Брягово, с. Войводово, с. Въгларово, с. Гарваново, с. Големанци, с. Горно Войводино, с. Гълъбец, с. Динево, с. Долно Войводино, с. Долно Големанци, с. Елена, с. Зорница, с. Клокотница, с. Книжовник, с. Козлец, с. Конуш, с. Корен, с. Криво поле, с. Малево, с. Манастир, с. Мандра, с. Маслиново, с. Николово, с. Нова Надежда, с. Орлово, с. Подкрепа, с. Стамболийски, с. Стойково, с. Текето, с. Тракиец, с. Узунджово, с. Широка поляна, с. Родопи.