Народното събрание ще обсъди като първа точка от дневния си ред Проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар" АД по вписването на безналичните акции от община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив" АД, с вносители Росен Костурков и група народни представители, предаде БГНЕС.

Депутатите следва да гласуват и промени в Търговския закон, след като в четвъртък се наложи, поради липса на кворум в пленарна зала, председателят на парламента Росен Желязков да закрие заседанието.

Депутатите приеха промени в Закона за тютюна

В програмата на парламента е заложено първо гласуване на два Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за управление на етажната собственост, единият внесен от Министерския съвет на 10 май 2023 г., а другият от Ивайло Мирчев и група народни представители на 17 май 2023 г.

Предвижда се и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови инструменти, внесен от Министерския съвет на 10 май 2023 г., както и обсъждане на Законопроект за ратифициране на международен договор (LOA) BU-D-QAH „За изграждане на системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение с класификация „US Secret" за самолети F-16 Block 70" по програмата FMS на САЩ, внесен от Министерския съвет на 19 май 2023 г.

НС прие единодушно допълнително удължаване на бюджета

В програмата на парламента присъстват още Законопроект за ратифициране на актовете на ХХVІІ конгрес на Всемирния пощенски съюз, с вносител Министерския съвет от 24 април 2023 г.

Депутатите следва на гласуват на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, с вносител Министерския съвет от 12 май 2023 г., и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, внесен от от Министерския съвет на 17 май 2023 г.

В програмата на Народното събрание за петък не е предвиден редовен парламентарен контрол.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм