304 лица и 238 МПС са проверени при полицейска операция в Хасково, съобщават от ОД на МВР. В хода на акцията по престъпления, свързани с конвенционалната престъпност, са инспектирани 24 търговски обекта, 16 заведения за хранене и 5 заложни къщи. 


458 артикула с лого и надпис на защитени марки са били намерени в автомобил на АМ „Марица“ край Свиленград. Управляващият „Опел“ 20-годишен от Пловдив не представил документи за произход и предал стоката с протокол на разследващите.


500 грама тютюн и 146 цигари без бандерол са иззели при акцията полицаи от хасковското управление.


В ареста на областния град са били задържани 21-годишен, в който при проверка е открита доза марихуана с тегло 2,5 грама; 51-годишен с 2 грама кристално вещество и 58-годишна с 2 грама марихуана. В дома й на улица „Лозенец“ са намерени още 100 грама от същата дрога. 


При акцията са иззети и 10,8 кубика дървесина в Хасково и селата Нова надежда, Елена и Узунджово. Нарязаните дървета били без контролна марка и превозен билет.


Пътните полицаи, участвали в операцията, са съставили 27 фиша и 21 акта на водачи, нарушили Закона за движение по пътищата. Образувани са 6 бързи производства срещу шофьори, управлявали след употреба на наркотици. Шестимата шофьори са били в арестите на Димитровград, Харманли, Хасково и Свиленград.