12 години от наводнението в харманлийското село Бисер се навършват днес. Рано сутринта на 6 февруари 2012 г. приливна вълна от язовир Иваново, чиято стена се къса, потопи селото под вода, отне живота на шестима от жителите му и разруши десетки къщи. 


От 10 ч. в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена панихида. След това по традиция събралите си ще хвърлят цветя и венци в реката.


В Бисер на 6 февруари 2012 г. приливната вълна разруши 56 къщи, а над 100 други бяха повредени и по-късно са съборени. В акциите за събиране на дарения и  помощи бяха набрани над 3 млн. лв. 33 семейства получиха нови домове, а за останалите парите не стигнаха, което раздели селото.


Разследването на причините за опустошителното наводнение мина през хасковската, военната, върховната и пловдивската прокуратура. В Харманлийския районен съд започна дело, като единствен обвиняем е тогавашният областен управител на Хасково Ирена Узунова.

Над 30 са делата, спечелени от пострадалите срещу Община Харманли, като исковете са за над 4 000 000 лв. За да се справи  общината тегли кредит. Официално виновни за трагедията няма.