С работилничка за оригами в художествената галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград започва днес посветената на Деня на детето 1 юни програма, организирана от общината. Тази година тя е под мотото „Здрави и щастливи“. 


В часовете от 11ч. до 12ч. и от 16ч. до 17ч. в галерията децата ще могат да изработват различни фигури от хартия по древното японското изкуство, като материалите са специално изпратени от пълномощния ни посланик в Япония Юлияна Антонова-Мурата. 


Градското тържество е с начален час 17.30ч. по Централната градска алея на бул. България и пл. Поезия, където ще има разнообразни работилнички, балони, изложба на красиво и интересно аранжирани плодове и зеленчуци, за която ще се погрижат възпитаниците на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и занимателна йога. 


В работилничка „Звездознайковци“ по забавен и достъпен начин децата ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената. 


В занимателните работилнички „Щура градинка” и „Веселите плодчета” ще изработват атрактивни апликации и диадеми. За най-малките е предвиден уютен и красив кът за оцветяване на рисунки с плодове и зеленчуци. Ще има още Къща за сладолед и любимото рисуване върху лица. 


В „Корабни пътешествия“ възпитаниците от димитровградския Клуб по корабомоделизъм ще демонстрират умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл. Поезия.  


Весели снимки с плодчета и щура забава с танцовите и музикални състави и изпълнители от Детски и младежки център от сцената на празника очаква още децата в Димитровград.