18 -тото издание на инициативата „Осиновете врачанско семейство“ стартира в петък.

110 деца от семейства в затруднено положение ще получат Коледен подарък тази година. Те са определени от Агенцията за социално подпомагане в община Враца.

Благотворителната инициатива  осигурява дрехи , играчки и пакетирани сладкиши за малчуганите, които те ще получат в навечерието на празниците.

 Евелина Васкова, един от основните инициатори на кампанията каза, че тази година “Основното желание на организаторите е да зарадват децата  в трудните времена за техните семейства“. Тя  призова  гражданството и фирмите  от Враца да бъдат съпричастни към дарителската инициатива и да покажат, че в сегашните условия на пандемия, сме останали добри и човечни хора. Официалното откриване на „Осиновете врачанско семейство“ ще  бъде дадено в петък- 20 ноември от 11 ч. пред паметника на Людмил Кирков във Враца.

Тази година ще участват  13  ученици от Природоматематическа гимназия във Враца, да се включат са изявили желание и ученици от училище „Иван Вазов“.

Замирисва за зима и се чуват вече Коледни звънчета. Организаторите на благотворителната кампания „Осиновете врач. Семейство“ започват подготовка. Няма човек от врачанско, който да не знае за тази дарителска кампания, която осигурява коледни подаръци на деца , чиито семейства са в затруднено положение.

 Участвайте и вие –  на 20 ноември осиновете свое дете, макар и само за да го зарадвате с коледен подарък. Крайният срок е 15 декември – вторник, защото джуджетата трябва да пакетират и набележат маршрута. И тогава  110-те деца ще  получат навреме своята  Коледна изненада.