Брус Уилис и съпругата му Ема Хеминг Уилис са един до друг от запознанството си в началото на века.

Двамата се срещат през 2007 г., докато тренират във фитнеса на общия си треньор. Година по-късно моделът се присъединява към актьора от "Умирай трудно" на червения килим за премиерата на филма му "Безпогрешен" през 2008 г. На събитието присъстваха и бившата съпруга на Брус - Деми Мур, за която той беше женен от 1987 до 2000 г. - и дъщеря им Талула Уилис. (Мур има две дъщери - Румър Уилис и Скаут Уилис със звездата от "Шесто чувство").

Брус Уилис заедно с дъщерите си от Деми Мур. Снимки: Getty Images

След двегодишно запознанство бившият ангел на Victoria's Secret и актьорът от Pulp Fiction се разходиха до олтара в Търкс и Кайкос. Шест дни след тропическата си сватба двойката се венча отново в Бевърли Хилс на гражданска церемония. През 2012 г. двамата посрещнаха първото си общо дете - дъщерята Мейбъл. Две години по-късно семейството им се увеличава с дъщеря Евелин.

Брус, Ема и техните прекрасни дъщери. Снимка: Instagram

От своя страна Хеминг Уилис поддържа близки отношения с доведените си дъщери и тяхната майка. Когато двамата с Брус решават да подновят клетвите си за 10-ата годишнина от сватбата си, Мур присъства на събитието.

"Тя ме прие в семейството си, както аз я приех в нашето", заяви ексклузивно пред Us Weekly основателката на CocoBaba за актрисата от "Призрак" през април 2019 г.

"Отново казвам, че толкова много я уважавам. Толкова много уважавам начина, по който Брус и Деми работиха по време на развода си, за да могат да поставят децата си на първо място. Научих толкова много от това и израснах толкова много, наблюдавайки ги. Беше важно тя да бъде там. Тя беше на първата ни сватба. Много ми хареса, че тя отново беше там. Без нея нямаше да го направя."

Брус и Ема поддържат приятелски отношения с Деми Мур. Снимка: Getty Images

Близо три години след церемонията по подновяване на обета на двойката семейство Уилис разкри, че Брус е диагностициран с афазия - езиково разстройство - и ще се оттегли от актьорската си кариера.

"На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която оказва влияние върху когнитивните му способности. В резултат на това Брус се оттегля от кариерата, която означаваше толкова много за него", гласи изявлението през март 2022 г. 

Хеминг Уилис е трогната от подкрепата, която е получила след съобщението.

"Вашата любов, подкрепа, съчувствие и молитви наистина помагат. Благодарна съм. Благодаря ви от цялото си сърце", написа тя в своя Instagram.

Почти една година след като семейството сподели първоначалната диагноза на актьора от "Град на греха", те дадоха актуална информация за състоянието му.

"Откакто обявихме диагнозата на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието на Брус прогресира и вече имаме по-конкретна диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)", пише семейство Уилис в изявление чрез Асоциацията за фронтотемпорална дегенерация (AFTD) през февруари 2023 г.

"За съжаление, предизвикателствата в общуването са само един от симптомите на болестта, с която се сблъсква Брус. Макар че това е болезнено, облекчението е, че най-накрая имаме ясна диагноза."

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

Ето хронологията на връзката на Ема и Брус:

2007 г.

Двойката се запознава във фитнеса на общия си треньор.

Март 2008 г.

Към Брус се присъединяват Хеминг Уилис, Мур и дъщеря му Талула за премиерата на филма му "Безпогрешен".

Март 2009 г.

Една година по-късно двойката сключва брак в Търкс и Кайкос. По-малко от седмица по-късно те се венчаха за втори път в Бевърли Хилс.

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

Май 2009 г.

Два месеца след сватбата си младоженците дебютират на червения килим като съпруг и съпруга на Met Gala 2009.

Април 2012 г.

Двамата посрещнаха първото си общо дете - дъщеря им Мейбъл.

Май 2014 г.

Хеминг Уилис ражда второто си дете от Брус - дъщеря им Евелин.

Март 2015 г.

Двойката отпразнува 60-ия рожден ден на Брус със звездно тържество в Ню Йорк. След партито гуруто на красотата разказа за съпруга си и сподели няколко снимки от празненството. "Справедливо е да се каже, че рожденикът се забавляваше. #BWBirthdayBash", написа тя в Instagram.

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

Юли 2018 г.

Хеминг Уилис присъства на церемонията на съпруга си Comedy Central Roast заедно с дъщерите му Румър, Талула и Скаут.

Март 2019 г.

Двойката отпразнува 10-ата си годишнина, като поднови своите обети. "Казахме си, че ще го правим, отново, 10 години по-късно.  #happyanniversarymylove", написа тя в публикацията.

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

Март 2022 г.

Семейство Уилис обяви, че Брус е диагностициран с афазия и планира да се оттегли от актьорската си кариера.

"На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която оказва влияние върху когнитивните му способности", написа съпругата му в Instagram. 

Май 2022 г.

Съпрягата на Брус разказа как се чувства два месеца след като е споделила диагнозата на съпруга си.

"Поставих нуждите на семейството си над своите, което, както разбрах, не ме прави никакъв герой. Този обем от грижи за всички останали в домакинството ми се беше отразил на психическото ми здраве и на цялостното ми здравословно състояние. И това не послужи добре на никого в семейството ми", каза Хеминг Уилис по време на интервю за The Bump

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

Февруари 2023 г.

По-малко от година след обявяването на диагнозата на актьора от "Армагедон" семейството сподели:

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., състоянието му прогресира и вече имаме по-конкретна диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)", пишат в изявление Мур, Хеминг Уилис и съответните им дъщери. "За съжаление, предизвикателствата в общуването са само един от симптомите на болестта, с която се сблъсква Брус. Макар че това е болезнено, облекчение е, че най-накрая имаме ясна диагноза".

Март 2023 г.

Хеминг Уилис споделя видеоклип с Брус, в който той показва подкрепата си за нейната линия за грижа за тялото CocoBaba. Клипът започва с думите на актьора от "Умирай трудно 2": "Интервю на Us Weekly с Ема Хеминг Уилис, основател и главен изпълнителен директор на CocoBaba". Ема попита съпруга си за мнението му и той отговори: "Аз съм луд по нея."

Март 2023 г.

Хеминг Уилис сподели почит към съпруга си по случай 68-ия му рожден ден.

"Той е чиста любов. Той е толкова обичан. И аз ще го обичам винаги. Честит рожден ден, скъпи мой. Пожеланието ми за рождения ден на Брус е да продължите да го държите в молитвите си и в най-високите си вибрации, защото неговата чувствителна душа на Риби ще го усети. Благодаря ви много, че и вие го обичате и се грижите за него", написа тя в Инстаграм. 

Брус и Ема. Снимка: Getty Images

По това време тя разказа на феновете си чрез своята Instagram Story, че е прекарала сутринта в плач на фона на битката за здравето му.

"Понякога в живота ни трябва да сложим маската на голямото момиче и да се заемем с това. И точно това правя, но всеки ден имам моменти на тъга", написа тя.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм