Ема Хеминг, съпругата на Брус Уилис, наскоро предостави актуална информация за състоянието му в светлината на диагнозата му деменция преди шест месеца, като откровено призна, че е "трудно да се разбере" дали холивудската звезда е наясно със заболяването си, пише MSN.

През февруари тази година семейство Уилис обяви публично диагнозата на 68-годишния актьор от "Умирай трудно" - фронтотемпорална деменция (ФТД), необичайна форма на деменция, характеризираща се с прогресивно влошаване на поведението, личността и езика.

По време на интервю за предаването Today Show на CBS Хеминг сподели, че справянето с деменцията на съпруга ѝ е било "тежко за семейството". 

"Това, което научих, е, че деменцията е трудна. Трудно е за диагностицирания човек, но е трудно и за семейството", каза тя. 

"Това не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито е различно за нашите момичета. И когато казват, че това е семейно заболяване, то наистина е така", добави тя.

По-късно под въздействието на емоцията, Хеминг признава, че диагнозата на Уилис е "благословия и проклятие, за да разбера най-накрая какво се случва, за да мога да приема това, което е".

Двойката има две малки дъщери - Евелин и Мейбъл, а Уилис има и три пълнолетни дъщери от предишния си брак с актрисата от "Джи Джейн" Деми Мур.

Хеминг активно използва социалните медии, за да повишава осведомеността за деменцията, като редовно организира дискусии на живо в Instagram със здравни специалисти и колеги.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм