Съпругата на Брус Уилис, Ема Хеминг Уилис, призова папараците да спазват дистанция и да спрат да подвикват на звездата от "Умирай трудно", когато го видят на публично място, пишат от Си Ен Ен.

Хеминг Уилис отправи емоционален призив във видеоклип, споделен на страницата ѝ в Instagram през уикенда, заявявайки, че "все още има много неща, които трябва да се разяснят" за хората, живеещи с деменция.

Брус Уилис е диагностициран с деменция

Разказвайки за неотдавнашен инцидент, при който фотографите се опитали да говорят с болния актьор по време на едно от редките му излизания, на което е трябвало да се види с приятели на кафе в Санта Моника, 44-годишният модел отбеляза колко "трудно и стресиращо може да бъде да изведеш някого на бял свят и да го навигираш безопасно".

"Това е за фотографите и видео хората, които се опитват да получат тези ексклузивни снимки на съпруга ми навън: Просто уважавайте личното пространство", казва тя в клипа. "Знам, че това е вашата работа, но просто спазвайте дистанция, окей? Дайте му пространство. Позволете на семейството ни, или на когото и да е с него в този ден, да може да го закара безопасно от точка А до точка Б."

Какви са причините за болестта на Брус Уилис и какво точно е афазия?

Хеминг Уилис добавя в надписа към видеото: "Някакви съвети или препоръки за това как да изведете близките си безопасно навън? Моля, споделете по-долу."

44-годишната Хеминг Уилис и 67-годишният Уилис се женят през 2009 г. и имат две дъщери - Мейбъл и Евелин.

Молбата ѝ идва няколко седмици след като семейството на Уилис обяви, че неговото говорно разстройство, афазия, е преминало във форма на деменция, наречена фронтотемпорална деменция или ФТД.

Брус Уилис и Деми Мур чакат внуче

"Днес няма лечение за това заболяване - реалност, която се надяваме да се промени през следващите години. Надяваме се, че с напредването на състоянието на Брус всяко медийно внимание може да бъде насочено към осветляване на това заболяване, което се нуждае от много повече информираност и изследвания", заявиха те миналия месец в актуализирана информация, споделена онлайн.

Според Асоциацията на болните от Алцхаймер, FTD се отнася до "група заболявания, причинени от прогресивна загуба на нервни клетки във фронталните лобове на мозъка (областите зад челото) или темпоралните лобове". Тези области на мозъка обикновено са свързани с личността, поведението и езика.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм