Актьорът Брус Уилис има фронтотемпорална деменция, стана ясно от статус на неговото семейство в социалните мрежи. Припомняме, че миналата година той беше диагностициран с афазия, което засегна говора на Уилис. 

От статуса на семейството обаче става ясно, че състоянието му се е влошило и прогресира. 

Брус Уилис прекратява кариерата си заради дегенеративно заболяване на мозъка

“За съжаление, затрудненията в комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е облекчение най-накрая да има ясна диагноза”, отбелязват те.

Какви са причините за болестта на Брус Уилис и какво точно е афазия?

В изявлението си неговите близки благодарят на всички почитатели за любовта и състраданието към актьора. И подчертават, че фронтотемпоралната деменция е жестока болест, за която много от нас никога не са чували и може да порази всеки. 

Брус Уилис и Деми Мур чакат внуче

За хората под 60 години това е най-честата форма на деменция и тъй като поставянето на диагнозата може да отнеме години, вероятно е много по-распространена, отколкото подозираме. Днес няма лечение за болестта, реалност, която се надяваме да се промени през следващите години, добавят от семейството.

Те обяснват, че Брус Уилис винаги е вярвал, че чрез гласа си може да помага и на другите, затова приканват към повишаване на информираността по темата.  

Деми Мур се залюби с 13 години по-млад от нея готвач

“Брус винаги е намирал радост в живота – и е помагал на всички, които познава, да направят същото. Това означава светът да види тази грижа, отекнала към него и към всички нас. Бяхме толкова развълнувани от любовта, която споделяте към нашия скъп съпруг, баща и приятел в този труден момент. Вашето състрадание, разбиране и уважение ще ни позволят да помогнем на Брус да живее възможно най-пълноценен живот”, завършва посланието от близките, сред които е и бившата му съпруга Деми Мур.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм