За кражба на автомобил и пътен инцидент е задържан след полицейска гонка 38-годишен от симеоновградското с.Константиново, информират от ОД на МВР-Хасково.


В 9,15 часа вчера 20-годишен от харманлийското село Бисер подал сигнал в полицията, че е откраднат лекият му автомобил „Фолксваген“, паркиран пред дома му. Малко след това през изградено в Харманли КПП полицаи забелязали движещата се кола и  подали сигнал за проверка със стоп-палка. Шофьорът не се подчинил и продължил движението към Симеоновград, където отново му е бил подаден от униформени сигнал за спиране. Шофьорът отново не се подчинил и продължил към АМ „Марица“. Той бил последван от 3 служебни полицейски автомобила и на км 29- заловен. Изяснило се, че „Пасат“-а управлява 38-годишен, който отказал проби за алкохол и наркотици, за което са му съставени актове по Закона за движение по пътищата. 


В хода на работата се изяснило и, че на излизане от село Бисер с автомобила е извършил пътно произшествие, като ударил последователно две паркирани коли. 


В хода на действията по разследването е бил разпитан и собственикът на „Фолксваген“-а, който признал, че умишлено подвел органите на реда, като е обявил колата за открадната. Обяснил постъпката си с това, че я спазарил за продаване със задържания и получил капаро, но като разбрал, че е извършил ПТП решил да я обяви за открадната, тъй като все още се водела на негово име. 


Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уточняват от ОД на МВР-Хасково.