Досъдебно производство е образувано срещу пияния 61-годишен, шофирал вчера рисково за останалите участници в движението Фолксваген-а си по пътя от с. Манастир в посока Хасково. Производството се наблюдава от районната прокуратура, информират от държавното обвинение.


Началникът на „Пътна полиция“ в Хасково Димо Чобанов съобщи подробностите. Около 15.30 ч. вчера на тел. 112 е приет сигнал от пътуващи за движещата се опасно кола. Те заснели и видеоклипове, от които е видно, че фолксвагенът на няколко пъти навлиза в насрещното, с което принуждава шофьори на коли там да влязат в канавката, за да избегнат челен удар.


Клиповете, публикувани в хасковски групи на социалната мрежа, предизвикаха десетки гневни коментари.


Униформените открили колата паркирана пред жилищен блок в Хасково, а 61-годишният и шофьор намерили да спи в апартамента си. 2.61 промила алкохол е отчел дрегерът, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково Димо Чобанов. Шофьорът е отказал кръвна проба. Съставени са му два акта по ЗДвП, като книжката му е отнета, а регистрацията на колата му- прекратена, допълни Чобанов. Той уточни, че мъжът не е задържан заради здравословен проблем. Към момента няма данни той да е правил други нарушения на пътя или да има криминални регистрации. 


Вече са издирени и разпитани свидетелите. Видеозапис от рисковото движение на автомобила е приобщен по досъдебното производство. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Хасково.
През последните дни в региона са задържани още един пиян и двама дрогирани шофьори, допълват от полицията.