За 13-ти път Национална мрежа за децата връчи наградите „Златна ябълка“. Отличията са признание за усилията, вложени от различни хора, организации и институции, за подобряване живота и благосъстоянието на децата в България. Всички номинации бяха отворени и всеки можеше да предложи участник на сайта на инициативата. Изборът на победител в категориите „Герой на децата“ и „Детска организация“ беше с онлайн гласуване, като своя вот дадоха над 6000 човека.

Журналист пред Дарик: Изборите в Турция се крадат в хода на кампанията, а не в изборния ден

За първи път тази година публиката участва в избора на победителите и в останалите категории, които досега бяха определяни само от жури като номинациите във всяка категория, спечелили най-много гласове, получиха два допълнителни гласа при вота на журито. Призовете бяха връчени на тържествена церемония снощи във Военния клуб в София.

Методи за справяне с агресията при децата

Водещи на събитието бяха изпълнителят Вензи, който си партнира с Рая от младежката мрежа Мегафон, а в програмата участва и детската вокална група „Смехоранчета“. Кои хора и организации спечелиха тазгодишните награди „Златна ябълка“ на Национална мрежа за децата обобщава в репортажа си Мариана Корчакова:

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм