Пети ден продължават миньорските блокади на ключови пътища от недоволни миньори и работещи във въглищните централи,които днес в 11.00 представят своите шест искания към управляващите на среща с премиера и представители на партиите, подкрепящи кабинета. Възможно ли е да се намерят пресечни точки, какво е бъдещето на сектора и колко точно болезнени ще бъдат решенията за индустрията? Разговор в “Кой говори” по Дарик с Владислав Панев, депутат от ПП-ДБ (и съпредседател на Зелено движение). 

“Очаквам да започнем нормален разговор, защото до момента такъв няма. Не съм сигурен какви са исканията им. Разговорът за затварянето на мините се водеше 10 години, но сега бомбата падна върху настоящото правителство. 

Последните 10 години закъсняха териториалните планове, които да осигурят алтернативна заетост. Мините и тецовете не работят и на печалба. Намалява постоянно енергията, произвеждана от тях”, подчерта в ефира на Дарик Панев.

Според него исканията са “да спрем колелото да се върти”. За Панев отпор на протестите е даден, защото погрешно е изтълкувано, че зеленият преход ще доведе до трупане на печалба за други страни.  

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм