Общинските средства трябва да се разпределят правилно, за да не се налага парите на бургазлии да отиват за сметопочистване, а по-скоро за важни и градивни цели. Това сподели в ефира на Дарик - Владимир Павлов - кандидат за кмет на Община Бургас с бюлетина 48 от "Възраждане".

По думите му, с голяма част от средствата, които сега се насочват за отпадъци и неправителствения сектор, може да се подобри животът на хората от третата възраст, болните и социално слабите. 

В неговата програма за следващите четири години са заложени мерки, чрез които да бъде създаден хоспис, който да поеме грижите за най-уязвимите болни и самотни хора. Друг акцент в социалната програма на кандидата е субсидиране на пенсионери и учащи се. 

"В момента възрастните страдат най-много от увеличението на цените за градски транспрот. Но техните транспротни разходи могат да бъдат субсидирани от общината и билетчето за социално слаби и хората в следпенсионна възраст да бъдат безплатни. В тази посока с моят екип сме направили разчети и за това как реално учениците да ползват значително по-ниски цени за превоз в градските автобуси", каза още Павлов. 

Според него при правилно разпределение на общинските средства, могат да бъдат заделени необходимите пари за здравеопазване и социални дейности.

Това са принципи, върху които се движи всяко развито общество. Не могат да се изключат от приоритетите на управляващите, уязвимите групи хора и младите. Недопустимо е!", каза още Владимир Павлов, който беше сред авторите на идеята за създаване на фонд за инвитро процедури.

Цялото интервю с него, чуйте в звуковия файл:   

Купуването и продаването на гласове е престъпление!