Кризата по границата с Мексико се задълбочава, като губернаторът на Тексас Грег Абът продължава да не дава на федералното правителство контрола върху границата в разрез с конституцията.

Той получи пълна подкрепа от бившия президент и основен кандидат да републиканците Доналд Тръмп, който насърчи и други щати да изпратят своите национални гвардейци, за да помогнат за "защитата на безопасността, сигурността и суверенитета на Тексас". Някои анализатори консерватори предупреждават за опасност от гражданска война. Това се случва на фона на сближаване на позициите на републиканци и демократи за нов подход към контрола по границата - ще падне ли споразумението в жертва на предстоящия президентски сблъсък?

Войната на Израел срещу Хамас в Газа придобива регионален характер. Новините за загинали американски войници в Йордания - засега се изясняват обстоятелствата. Международният съд в Хага не отсъди, че Израел извършва геноцид, но излезе с три призива към властите да не го допускат, включително и чрез призиви и политическа реч. Химера ли са призивите за създаване на палестинска държава при настоящето политическо статукво?

Чуйте целия разговор с доц. Искрен Иванов и Любомир Кючуков тук.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм