"Векът е разглобен. О, дял проклет: да си роден, за да го слагаш в ред!"

Вероятно същото би казал Шекспировият Хамлет на фона на нечовешките и наглед неразбираеми за свободния европеец протести в Иран, където до този момент десетки хора дадоха живота си в името на една кауза, целяща и безнадеждно стенеща, крещяща и молеща се за правата на жените.

41 загинали и повече от 1000 арестувани при протестите в Иран

Кауза, пропита с кръв и ужас, бореща се единствено жената да бъде призната за човешко същество с човешки права и ползваща се с човешки условия за живот. Толкова е просто, нали? И толкова странно звучащо за 21-ви век.  

"Векът е разглобен" на парчета, по тротоара на фанатичния ви изкривен морал. "Векът е разглобен" на кичури коса, отрязани в името на свободата. А тя къде е? Скрита зад хиджаб, линеейки, невиждаща светлина пред себе си, нито надежда, че ще й бъде дадена възможността да просъществува. Скрихте светлината с черен плат, за да не дразни демоните ви. Нали?

Актрисата Рейхан Парса: Редовно вкъщи ме биеха до кръв, че не искам хиджаб

А вие, бащи ирански, за какво плачете? Плачете ли изобщо? Откога не сте виждали красивите лица на дъщерите си? Това ли е Божият завет, Неговите закони такива ли са? Вашите дъщери носят ли души, бащи ирански, или са предмети, скъпо заплатени ви от заможни търгаши с поркажени и бедни до нищета душици, също като вашите?

Виждате ли сълзите в очите на жените си, мъже ирански, или черната "маска" на лицата им върши добре функцията си? Колко ли сълзи е попила? Колко ли синини е прикрила?

Иранските власти арестуваха известен активист и журналист

Фундаментална е разликата между мъжкката сила, въздигаща жената и майката от благодарност... и тази вашата мъжка "сила", въздигаща жената и майката на бесилото, защото е имала лошия късмет да се роди жена в един разглобен век, в една разглобена държава с разглобен морал.

Белязани от стигамата на вонящите ви на гниеща човечност "ценности", синовете ви с гордост и охота стават палачи на майките си, а те, клетите, продължават да обичат децата си и докато същите ритат стола под краката им.

Иранската армия предупреди, че „ще се изправи срещу враговете“, на фона на бушуващите протести

Какво са 40 убити майки в замяна на 40-е девици, които ви очакват на онзи свят, като награда за героизма ви? Какво казва вашата религия на смъртта, мъже ирански - девиците там "горе" имат ли лица?

Забулената красота на една нация я обрича на разпад, разруха и вечна тъмнина и печал, които един ден, ако е рекъл Всевишният, ще се стоварят с такава сила върху главите ви, че ще се молите да сте жени в ада, който сами изградихте.

Безредици и кръвопролития в Иран заради смъртта на жена при полицейски арест (видео и снимки)

Малко ви е! Убихте началото си, разсякохте утробата, която ви е дала живот и плюхте върху свещената дума "майка" твърде дълго време.

Малко ви е! Никога повече под маската на страха! Никога повече толерантност към садизма! Настана време да се запознаете отблизо с женската сила, която вече нямате власт да потискате. Страх ли ви е? Малко ви е!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм