Консултациите са важни, защото докато преди кризите бяха на прага на дома ни, те вече са вътре - и социална, и икономическа, криза в сигурността, само на километри от нас бушува война, повишен миграционен и бежански натиск. Това изисква България да има редовно правителство, което да поеме важни решения, решения с дългосрочен хоризонт и да има подкрепа от устойчиво парламентарно мнозинство. Това каза президентът Румен Радев на консултациите с представителите на „Възраждане“.

Рибарски пред Дарик: Никакви политики не са обсъждани на срещата с ГЕРБ

"Възраждане" има готов състав на кабинет, ако третият мандат стигне при тях, заяви по време на консултациите при президента лидерът на партията Костадин Костадинов.

ПП „Възраждане“ получава държавен имот в София

Запитан дали е готов да подкрепи първия мандат за съставяне на правителство, Костадинов бе категоричен, че партията му е готова да подкрепи всяко една политическа сила в парламента, която споделя вижданията на "Възраждане".

Според Костадинов в парламента в момента има по-скоро диалог между глухи, а влизането в еврозоната в краткосрочен план ще донесе повече проблеми, отколкото ползи.

БСП и ПП призоваха служебния кабинет да внесе Бюджет 2023

По отношение на първия мандат, Костадинов каза, че след като бъде връчен, могат да разговарят с ГЕРБ-СДС, но ще настояват на позициите, които са имали преди това.

След срещата ГЕРБ-ПП: Експертни групи в парламента ще работят по бюджета

По думите му "Възраждане" е изключително предвидима и лесно прогнозируема в своите действия политическа формация.

Президентът ще проведе консултации с „Възраждане“

Държавният глава провежда консултации с парламентарните сили в 48-ото Народно събрание съгласно Конституцията преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Президентът вече разговаря с ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната“ и ДПС, днес се среща с четвъртата по големина парламентарна група в новия парламент „Възраждане“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм