По решение на правителството политическа партия „Възраждане“ получава за ползване държавен имот в София. Той се намира в район „Средец“, пл. ,,Петко Р. Славейков“ № 4-а, ет. 3, и е с обща площ от 321,13 кв. м. Срокът за ползване е докато партията отговаря на изискванията на чл. 31 от Закона за политическите партии, съобщиха от правителствения пресцентър.

Президентът ще проведе консултации с „Възраждане“

До момента партията не е получавала и не притежава помещения за нуждите на дейността си. Предоставените помещения ще се използват само за дейността на партията и няма да се преотдават на други лица или ползват за търговски или други цели.

В сряда държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на "Възраждане". Срещата е от 14:30 часа на "Дондуков" 2.

Досега президентът проведе консултации с първата по численост парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и разговори с "Продължаваме промяната", както и с парламентарната група на ДПС.

Радев даде заявка, че ще проведе процедурата докрай и ще даде достатъчно време на партиите, докато не изчерпат всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство. След приключване на кръга консултации, той ще пристъпи и към връчване на първи проучвателен мандат.

Радев покани „Възраждане“ на консултации

"Липсата на ясен времеви хоризонт остро поставя въпроса за приоритетите в работата на 48-ото Народно събрание". С тези думи държавният глава Румен Радев започна консултациите с ДПС за съставяне на правителство.

Президентът очерта като приоритети закупуването на изтребители и "забуксувалата правосъдна реформа". „ДПС е партия с опит в парламентаризма и вие сте преки участници в може би най-дългите преговори за съставяне на правителство, но тогава залогът бе ясен - членството на България в ЕС“, това каза Румен Радев в хода на консултациите.

Чуждестранни агенти ли са Костадин Костадинов и Флора?

„За по-малко от две години българите гласуваха четири пъти за парламент. Общото на тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си за нито една партия, за да може да управлява сама“, заяви Радев в уводните си думи. 

„Диалог с предварителни условия – розови, червени линии трудно би произвел продукт. Диалог с разделителни линии, основани на омразата и противопоставянето трудно ще произведат продукт. Ние от ДПС на преден план поставяме диалога, засега сме на етап разговори, еднакво си говорим с всички, уточни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, като добави, че „ ако се предлага реваншизъм и продължение на политиката на омраза, разделение и арогантност, ние такава политика не бихме подкрепили. И към първия, втория, и към третия мандат ще подходим по този начин, разчитаме на стабилно управление, за да има сигурност.“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм