Листата на „Възраждане“ с кандидати за народни представители в 29 МИР – Хасково ще води отново депутатът на партията от последните три парламента Георги Георгиев, съобщиха от областната структура. И за вота на 9 юни в Хасковския избирателен район „Възраждане“ ще се явят с пълна 16-членна листа. 


Листата с кандидатите на „Възраждане“ за парламента в Хасковско представи втората в нея Венета Стоянова, която е общински съветник и председател на  структурата в Димитровград. Тя посочи, че от партията ще се борят за поне два депутатски мандата в избирателния район, а приоритети им остават непроменени, като призова да се гласува активно на 9 юни и във евроизборите.


Председателят на Районната избирателна комисия Добромир Якимов да подаде оставка поиска общинският лидер на „Възраждане“ в Хасково Ясен Колев. Той припомни, че при консултациите за състава на комисията единствени са се обявили срещу номинацията на Якимов за председател и го призова да се оттегли от поста, на който бе назначен от ЦИК, след като на местно ниво не постигнаха съгласие. Като аргумент Колев посочи, че Добромир Якимов ръководил „най-скандалните избори в историята на града и няма моралното право да застане начело на тази комисия“.


След касирания от съда вот за общински съветници в Хасково президентът насрочи нови избори на 23 юни. Ясен Колев ще води листата на „Възраждане“, като останалите в нея ще бъдат ясни след общинското партийно събрание, насрочено за 7 май.

Днес той коментира и сесията на местния парламент в Хасково, който заседава в състава от предходния мандат след съдебното решение, с които резултатите от местните избори през октомври за съветници бяха обявени за недействителни. Той определи заседанието, като „гнусно и долнопробно, без аналог, заради изречените обиди, заплахи“ и приетото решение относно соларен парк край Книжовник и Долно Войводино.


Ясен Колев ще е начело и на областния предизборен щаб на партията в Хасково. Негов заместник ще е организационният секретар на партийната организация Красимира Христова, а в състава са Евдокия Щерева и Радка Даскалова. 


Заради ангажименти в парламента депутатът и водач на листата в Хасково Георги Георгиев днес не участва в обявяването на състава й за предстоящите на 9 юни парламентарни избори.

Листата на „Възраждане“ за 29 МИР-Хасково в изборите за народни представители:

1. Георги Георгиев
2. Венета Стоянова- Димитровград
3. Даниел Леков- Харманли
4. Ясен Колев- Хасково
5. Красимира Христова- Хасково
6. Росица Христозова- Харманли
7. Марияна Иванова- Свиленград
8. Марин Филипов- Димитровград
9. Атанас Кръстев- Хасково
10. Димитър Димитров- Маджарово
11. Тихомир Трендафилов- Харманли
12. Атанас Ангелов- Димитровград
13. Гергана Димитрова- Свиленград
14. Тодор Тодоров- Маджарово
15. Минчо Минчев- Димитровград
16. Евдокия Щерева- Хасково